величина слова:

Дана 14. децембра 2012. године општину Рековац посетили су преговарачи компанија из Италије и Швајцарске, са циљем оснивања једног погона у Општини Рековац. Ове компаније производе уличне светиљке (кућишта и сијалице) за осветљење улица, паркова и других отворених порвшина, користећи најсавременије технологије. Таква производња резултира уличним светиљкама које одговарају савременим условима везаним за уштеду електричне енергије.

Њихови планови су да у почетном периоду свог пословања у нашој општини, врше само склапање уличне светиљке од делова који долазе из матичне фабрике. Што се тиче пословног простора за њихово пословање, они су већ имали контакте у вези са тим и простор су већ донекле и обезбедили. У почетном периоду запослили би од 100 до 160 људи различитог профила.
Уколико би ови њихови примарни циљеви били остварени, након неког периода пословања у нашој земљи, имају идеју проширења делатности на производњу светиљка за унутрашње осветљење, болница, школа и других објеката. За овакав подухват они би користили знање наших младих електро-инжињера и најсавременију технологију и добили би производ који би био из Србије.
Наставак преговора са представницима поменутих фирми се планира за крај фебруара почетак марта наредне године, када се очекује њихов долазак у нашу општину.