величина слова:

cvetex

 

 Председник Општине Рековац

 одржао обећање!

 

Nepunih godinu dana od preuzimanja vlasti u Rekovcu i vraćenih preko 50 miliona dinara duga veliki trud, marljivost predsednika opštine dr Aleksandra Djordjevića i želja za razvojem Levča, dovela je do toga da je preduzeće “Cvetex” otvara pogon u Rekovcu. Obećali smo i to obećanje držimo da smo servis građana Levča.

Firma za proizvodnju sportske opreme “Cveteks” iz Beograda, otvoriće pogon u  Rekovcu, nerazvijenoj opštini u Pomoravskom okrugu, i za početak zaposliti 40 radnika a do kraja 2018. godine 80 do 100 radnika.

Neće biti problema, obećali su, da zaposle i više ako budemo imali radnika – rekao je Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac. Iz “Cveteksa” su najavili da će sa proizvodnjom kreniti polovinom maja, a među 40 uposlenih, uglavnom žena, biće 25 sa iskustvom i 15 koje će se uz njih obučavati.

U Rekovcu, poslednjih 20 godina, prema rečima Đorđevića, nije otvoren nijedan novi pogon, nije bilo novih radnih mesta, a “Cveteks” ima pogone u nekoliko mesta u Srbiji, koji uspešno rade.

– Ja sam početkom aprila održao sastanak sa zainteresovanim za ovaj posao, kako sa onima koje imaju iskustvo u šivenju, tako i sa onima koje žele da se nauče kroz rad, i odaziv je bio veliki, što nije čudno, koliko ovde dugo nije otvoren nijedan pogon i koliko je nezaposlenih ljudi – rekao je Đorđević.

“Cveteks” će, dogovoreno je, sa Filijalom Nacionalne službe zapošljavanja u Jagodini, organizovati obuku za 15 žena.

Đorđević je dodao da će “Cveteks” u početku raditi u hali bivše “Konfekcije” u centru Rekovca, dok ne sagradi sopstvenu, a opština će tražiti od nadležnog ministarstva da se u okviru Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu otvori jedno tekstilno odelenje za potreba ove firme a u kome će se sprovoditi dualno obrazovanje.

Želju “Cveteksa” da otvori pogon u Rekovcu, pismo o namerama, prihvatilo je Opštinsko veće i Skupština opštine.

– “Cveteks” ima nameru da u Rekovcu otvori pogon koji će dugo raditi i žele sami da investiraju u svoj projekat, žele zemljište, gde će napraviti fabriku – istakao je Đorđević.

Opština je “Cveteksu” za izgradnju fabrike dala 35 ari zemljišta sa uređenom infrastrukturom.