величина слова:

dr aleksandar djordjevic rekovac g

 

Општина Рековац обележила

је свој дан и 72.годишњицу

ослобођења од фашизма.

 

Поводом 17. октобра дана ослобођења Рековца у другом светском рату на свечаној седници скупштине Плакете општине уручене су декану Економског факултета у Крагујевцу Петру Веселиновићу, професору Правног факултета у Крагујевцу Божину Влашковићу, просфесорима медицинског факултета у Крагујевцу Радивоју Николићу и Момчилу Милорадовићу .

-У периоду пред нама побољшаћемо квалитет живота грађана Левча. Очекујемо реализацију бројних пројеката од великог значаја за Рековац. Сигуран сам да ћемо смањити незапосленост кроз реализацију општинских пројеката или заинтересованих инвеститора. Предстоји нам изградња саобраћајница и градског водовода, као остале инфраструктуре. Улагаћемо у спорт, инфраструктуру и подизање стандарда становништва. Одлучни смо да кренемо у развој туризма, рекао је председник СО Рековац Горан Ђорђевић.

Свечаној седници присуствовали су амбасадор Палестине Мухамед Набхан и конзул Белорусије Зоран Вуловић,као и председници суседних и пријатељских општина.

-Желимо да будемо права локална самоуправа и следимо пример најбољих у Србији, а то су Ћуприја и Деспотовац. Имамо услове, кадрове и жељу, све ћемо ујединити и на прави начин развити Рековац и Левач. Желимо да Левач постане право место за инвестиције у пољопривреду и туризам. Врата локалне самоуправе отворена су за све, свачије мишљење мора се чути, а најбоље одлуке доносити. Намера нам је да сваке године будемо све бољи. У изгледу је остварење многих пројекта којима ћемо испунити наше циљеве, истакао је председник те општине др Александар Ђорђевић.

Октобарске Захвалнице додељене су најбољим ученицима и установама. Пре седнице, положени су венци на споменик палим борцима.

  • dobitnici-plaketa-i-zahvalnica-rekovac-g.j.-660x365
  • dr-aleksandar-djordjevic-rekovac-g