величина слова:

povelja rekovac

У Градској кући у Крагујевцу

недавно је председник

општине Предраг Ђорђевић

примио угледно друштвено

приизнање  „Капетан Миша

Анастасијевић“ за општину

Рековац у картегорији „За допринос привредном и друштвеном развоју Региона“.

Ову награду  додељује Агенција „Медиа Инвент“ из Новог Сада заједно са новосадским и београдским Универзитетом и привредним коморама Србије.

У образложењу жирија,које је потписао проф.др Радован Пејановић, ректор Унивеерзитета у Новом Саду се,између осталог, каже:

 „ И у протеклој години општинска  власт Рековца,коју предводи дипл.инжењер агрономије  Предраг Ђорђевић је улагала у инфраструктуру, подстицај пољопривредне производње и запошљавање младих, а  политика је,како кажу, била у служби грађана.

Стварање амбијента за решавање питања незапослености и бржег развоја је задатак и данас и сутра, како општина Рековац  не би била само још једна у низу од 48 неразвијених општина у Србији, којој прети депопулација и све већа неразвијеност“

Жири констатује да  „допринос унапређењу пословног амбијента Региона  објективно није могао да буде велики, и да ова награда стимилише напоре општинског тима, и обавезује г. Ђорђевића и његове сараднике и све органе локалне самоуправе, поготову што су у току преговори са  неколико страних инвеститора о могућностима улагања у ову средину.

„Високо ценимо енергију и оптимизам и развојну визију  коју следи  председника Ђорђевића и његов тим, као и Град Крагујевац и Регионалну привредну комору, као и новинаре Шумадије и Поморавља који су предложили општину Рековац за ово друштвено призање“-стоји у образложењу.

Поред Рековца,награда „Капетан Миша Анастасијевић“ том приликом додељена је за 20-ак истакнутих компанија,малих и средњих  предузећа, установа и појединаца са подручја Шумадије и Поморавља,који се истичу својим стваралаштвом.

Иначе, ова награда –Плакета и Златник са ликом Капетана МИше, носи име угледног српског трговца и добротвора из 19 века,који је свом народу оставио бројна добра дела, измешу осталог и чувено „Капетан-Мишино здање“ у  Београда, актуелно седиште београдског Универзитета. Доодеује се од 2.000 године,а после регионалних признања, централна свечаност на нивоу Сербије одрћава се у Матици Српској у Новом Саду традиционално на Благовести 7.априла сваке године.