величина слова:

img 3330

 

Дана 17. Јуна општину

Рековац посетио је

Слободан Ступар,

помоћник министра

 

 

 просвете у сектору за високо образовање, инвестиције, ученички и студентски стандард и јавне набавке, и сарадник  шеф одсека за инвестиције и инвестициони план Здравко Курчубић. Састанак је одржан у кабинету председника општине Предрага Ђорђевића , где су присуствовали  и заменик председника општине Милан Стојковић, председник Скупштине општине Горан Ђорђевић,  директори основне и средње школе, Љубиша Томић и Љубиша Стевановић, као и представници школских одбора  Драгица Перчевић и  Славомир Анђелковић.

Разлог посете јесте отварање студентског дома у средњој Пољопривредно – ветеринарској школи у Рековцу. Председник општине је изразио своје задовољство и захвалност на указаном поверењу и помоћи, која је јако битна за ову средину, пре свега школу, локалу самоуправу али и за само министарство. Отварање студентског дома и студентског одељења представља заједничку акцију и велико достигнуће као  врх напора  уложеног од стране школа, локалне самоуправе и Министарства просвете на територији општине Рековац.  На основу овога огледа се координација, сарадња и подршка свих релевантних и наведених установа, где је основни циљ одржавање и унапређивање образовног система кроз модернизацију школских објеката.

Помоћник министра Слободан Ступар завалио се на лепим речима председника општине и рекао да је овим оправдана инвестиција као и унапређен ученички и студентски стандард. Директор Пољопривредно – ветеринарске школе такође се захвалио гостима и указао на протокол распореда обиласка. Планиран је обилазак новог студентског дома где ће бити свечано отварање, сечење врпце, затим Пољопривредно – ветеринарске школе где су у току студентски испити,   посета истуреном одељењу ОШ „Душан Поповић“ у Лепојевићу, које је реновирано средствима министарства  и посета манастиру Каленић. 

  • img_3327
  • img_3328

  • img_3329
  • img_3330

  • img_3331