величина слова:

IMG 1724

На Малу Госпојину, 21.09.2013. године у селу Белушићу одржана је 7. Традиционална Изложба крава и јуница сименталске расе у организацији Фонда за развој пољопривреде Општине Рековац. На манифестацији су била изложена 52 грла, која су подељена у три категорије и то:

  1. 1.Категорија крава,
  2. 2.Категорија првотелки и
  3. 3.Категорија јуница.

У првој категорији титулу најлепше однела је крава Тина одгаивача Аце Милојевића из Лепојевића. У категорији првотелки титула шампионке по мишљењу жирија припала је грлу Леа одгаивача Владана Ивановића из Жупањевца, док је најпеша јуница била Руша власника Сташе Јовановића из Драгова. У све три категорије додељене су и награде за прву, другу и трећу пратиљу.

Сва награђена грла добила су пехар, ленту и новчану награду од организатора и робне награде од спонзора. Спонзори Изложбе били су Сточарско-ветеринарски центар из Велике Плане, „Таурус агро консалтинг“ из Вршца, „Храна продукт“ из Сремске Митровице, „Џамбо“ из Јаговине, „Славоник“ из Великог Шиљеговца и Ветеринарске амбуланте са територије општине Рековац.

Поред изложбе приплодних грла изложена је и пољопривредна механизација, опрема за сточарство и пољопривредни производи произвођача са територије општине Рековац (пчелари, повртари, воћари).

Директор Фонда за развој пољопривреде Александар Ристић изјавио је овом приликом да ће Општина Рековац искористити сва расположива средства како би допринео развоју пољопривреде овог претежно пољопривредног дела Србије и да ће тежити развоју ове манифестације како би већ традицонална изложба прерасла у пољопривредни сајам локалног карактера.

 

  • IMG_1724