величина слова:

DSC 0233

Дана 23.07.2013. године Државни секретар Министарства културе и информисања Гордана Предић са сарадником посетила је Општину Рековац и разговарала са председником Општине Рековац, Предрагом Ђорђевићем, о питањима значајним за развој и очување културне баштине овог краја.

 

 

Главна тема састанка била је сарадња на реализацији пројекта којим је Општина Рековац конкурисала код овог министарства, а који се тичу уређења комплекса за културну манифестацију ''Прођох Левач, прођох Шумадију'' у селу Каленићки Прњавор и реконструкције Дома културе и изградње центра за самоуко сликарство ''ЧикаЈанкоБрашић'' у селу Опарићу. За наведене конкурсе Општина Рековац је одрадила Главне пројекте и сада ради на изналажењу финансијских средстава како би се исти и реализовали у будућности, а чему би надлежно министарство могло дати велики допринос.

 

С обзиром да је Министарство културе и информисања глани покровитељ сабора „Прођох Левач, прођох Шумадију“ разговарало се и о програму сабора и обезбеђивању потребних средстава за његову реализацију и удела министарства у томе. Након састанка у кабинету председника делегација је посетила сабориште у Каленићком Прњавору и уживала у прелепом амбијенту манастира Каленић.

  • DSC_0227
  • DSC_0229

  • DSC_0231
  • DSC_0233