величина слова:

img 0109

Дана 21.05.2013. године одржан је састанак Инвестиционе групе задужене за пројекат гасификације општине Ркеовацкоју чине, испред Србија гаса: Горан Зирић – директор Сектора за инвестиције, Владимир Ликић – Сектор за развој, руководилац радне јединице у Јагодини - Мирослав Тодоровић са сарадницима, представници предузећа „Високоградња инжењеринг“ из Јагодине – Владимир Радовановић и Љиљана Станковић и представника руководства општине Рековац на челу са председником општине Предрагом Ђорђевићем.

Циљ састанка је био сумирање постигнутих резултата и планирање даљих активности у области започете гасификације општине Рековац. Извештај о досадашњем раду Инвестиционе групе показао је да је завршена гасификација села Цикота и да ће почетном грејне сезоне 2013/2014 године бити укључено грејање заинтересованим корисницима. С тим у вези, један од првих корисника биће одељење основне школе Светозар Марковић у овом селу, што ће у многоме олакшати рад и улепшати проведено време ученицима и особљу школе.

Договорено је да се радови на гасификацији наставе и у другим местима општине Рековац, како би заинтересовани корисници у будућности имали грејање на гас. До краја ове године планирано је урадити челични вод од села Драгошевца до Рековца и да се уради пројектно-техничка документација за гасификацију насељених места општине Рековац.

На овом састанку је такође именован председник општине Предраг Ђорђевић, за члана Инвестиционе групе задужене за гасификацију општине Рековац. Наредни састанак заказан је за јесен текуће године.