величина слова:

Picture 118

Дана 19. априла текуће године одржан је радни састанак на коме су присуствовали заинтересовани послодавци са територије општине Рековац, представници Националне службе за запошљавање: Марија Стојановић Организатор у запошљавању, Миодраг Јовановић Саветник у посредовању и Борис Стојанов Шеф пословне јединице Националне службе за запошљавање у Рековцу и председник општине Рековац Предраг Ђорђевић са сарадницима.


Председник општине изразио је велико задовољство оваквим видом сарадње, пре свега општине са Националном службом за запошљавање (НСЗ), али и са послодавцима са ове територије. Истакао је да је циљ састанка упознавање послодаваца са могућностима и подстицајима које даје НСЗ, али и са могућношћу коришћења средства која су издвојена и предвиђена буџетом општине Рековац за подстицај запошљавања у општини. Председник је нагласио да су послодавци који послују на територији наше општине веома значајни за будући развој општине и да ће бити помогнути од стране општине у складу са њеним могућностима.
Послодавци су упознати и са Споразумом који је потписала општина Рековац са НСЗ, а који се односи на финансирање програма и мера активне политике запошљавања и позвани су да учествују и искористе планирана средства, 21.560.725,00 динара ( 50% обезбеђује општина, а 50% НСЗ). Циљ овог Споразума је развој пословне делатности послодаваца и упошљавање људи из општине Рековац.
Представници НСЗ захвалили су се председнику општине Предрагу Ђорђевићу што показује интересовање за њихов рад и изразили задовољство да општина Рековац по први пут учествује у реализацији Споразума и финансирању програма и мера активне политике запошљавања. Представили су план да по први пут у општини Рековац организују Сајам запошљавања са циљем посредовања између послодаваца и незапослених лица. Присутне су упознали са Јавним позивима који су актуелни у НСЗ и који такође промовишу запошљавање и економски развој, а послодавци су могли да постављају питања у вези развоја предузетништва и учествовања у програмима НСЗ.

  • Picture_118
  • Picture_119

  • Picture_120
  • Picture_121

  • Picture_122
  • Picture_124