величина слова:

slike 074

У циљу остваривања будуће пословне сарадње и отварања једног погона фабрике за производњу материјала у области енергетске ефикасности у општини Рековац, а на иницијативу председника општине, Предрага Ђорђевића,

заинтересовани представници италијанске и швајцарске компаније боравили су у Србији и нашој општини 07. и 08. марта текуће године. Ово је корак даље у пословно – техничкој сарадњи између наше општине и потенцијалних инвеститора пошто је први корак учињен 14.12.2012. године.

 

Председник општине је 07. марта организовао састанак за високим представницима Агенције за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) на ком су, надамо се будући страни улагачи изложили своје планове за покретање производње  и добили информације од представника СИЕПЕ о програмима за подстицај и развој њихове идеје у пракси. Састанку је присуство и власник фабрике ''Благотин'' из Белушића која је била и главна тема разговора за реализацију идеје на територији општине Рековац. Заједничка идеја инвеститора и власника фабрике ''Благотин'' је формирање заједничког предузећа са основном делатношћу производње материјала у области енергетске ефикасности

 

Наредног дана представници страних компанија посетили су фабрику ''Благотин'' у Белушићу и били гости у кабинету председника општине, где су се састали и са Државним секретаром Министарства унутрашњих послова Миодрагом Миљковићем који им је обећао пуну подршку уколико желе да своју идеју реализују у општини Рековац.

 

У наредном периоду чекамо одлуку инвеститора и надамо се конкретним корацима у спровођењу ове идеје у нашој општини, што би веома значило њеном економском расту и развоју.

 

  • slike_065
  • slike_071

  • slike_074
  • slike_080