величина слова:

Rekovac

На бази свих Закључака и Одлука Штаба за ванредне ситуације општине Рековац а у вези питања неисправности пијаће воде за мештанеРековца и Ломнице и снабдевање истих здравом пијаћом водом, Радна група Штаба за ванредне ситуације на челу са командантом штаба председником општине Предрагом Ђорђевићем, даје следеће саопштење:


ЈП ''Мермер'' из Рековца је дана 05.03.2013. године у 14:00 часова од Санитарне инспекције, а на основу узетих узорака пијаће воде, добило Решење о њеној неисправности. Истог дана у поподневним часовима одржана је ванредна седница Штаба за ванредне ситуацијеи ургентно су предузете све мере како би се заштитило здравље становништва које ову воду користи.
Одмах сутрадан, 06.03.2013. године, одржана је друга ванредна седница Штаба за ванредне ситлуације на којој је формирана Радна група за праћење активности око дистибуције пијаће воде на челу са Веселином Жуњићем и распоређено је шест дезинфикованих цистерниса урађеним атестом Завода за јавно здравље из Ћуприје.Цистерне са пијаћом водом налазе се на следећим локацијама:
1. Код Електродистибуције у Рековцу,
2. Код скретања за Аутобуску станицу у Рековцу,
3. У дворишту основне школе Светозар Марковић у Рековцу,
4. У Спасићкој мали,
5. У дворишту Интерната,
6. У Ломници.
У плану је постављање још једне цистерне код Дома културе у Рековцу.
Цистерне се редовно снабдевају здравом пијаћом водом из градског водовода у Јагодини, преко дезинфикованих цистерни Ватрогасног батаљона из Јагодине и Ватрогасног одељења из Рековца.

 

Радна група Штаба за ванредне ситуације у сарадњи са командантом Штаба редовно прати исправност воде за пиће и предузимају се све неопходне мере како би се овај проблем решио у што краћем року. Становништво ће и у наредном периоду бити редовно информисано о исправности воде преко свих јавних гласила и обавештавано о њеној употреби.

 

КОМАНДАНТ ШТАБА
Предраг Ђорђевић