величина слова:

DSC02201У циљу оживљавања сточне пијаце у селу Белушићу, 26. фебруара текуће године у кабинету председника општине Рековац, Предрага Ђорђевића, одржан је састанак коме су присуствовали: вршилац дужности директора пијачне управе Драган Недељковић, члан Савета месне заједнице Белушић Даворин Јовановић, председник Скупштине пијачне управе Момчило Станковић, републички ветеринарски инспектор Драгиша Ристивојевић, директор Ветеринарске станице у Рековацу Александар Вукомановић, командир и заменик командира

Полицијске станице у Рековцу Здравко Рашић и Милован Мијајловић и представници локалне самоуправе. Овом приликом разговарало се о нагомиланим проблемима које је оставило претходно руководство локалне самоуправе и пијачне управе и могућностима за решавањем истих. У гомили наслеђених проблема, сви су се усагласили да се прво треба решити питање нелегалне куповине стоке на територији општине Рековац од стране накупаца, ван сточне пијаце у Белушићу и проналажење начина да се произвођачи поново привуку да дођу на пијацу и на легалан и сигуран начин продају своје животиње. Републички ветеринарски инспектор, директор Ветеринарске станице у Рековцу и присутни представници Полицијске станице обећали су пуну подршку овом веома значајном питању и изјавили да ће преузети све што је у њиховој надлежности како би се Сточна пијаца у Белушићу поново оживела и прорадила пуним капацитетом.
Присутни су се сложили да је сточна пијаца веома значајна за развој сточарства на овом подручју и да треба да стоји на услузи произвођачима и купцима из ових крајева. Зато је треба поново покренути и вратити јој онај реноме који је имала раније.